Opspannen doek/canvas

Heeft u een kunstwerk op een los doek? Dan maakt u er pas echt een eyecatcher van door het mooi te laten opspannen. Wij spannen uw doek gelijkmatig en strak over spielatten van hout of aluminium voor een perfect resultaat.

Chassisraam of spieraam

Traditioneel vakwerk met de nieuwste technieken

  • Onze chassisramen zetten we altijd met pen-gatverbindingen in elkaar. Doeken die door de jaren heen wat slapper gaan hangen zijn, spannen we op die manier terug op. De latten van de chassisramen hebben allemaal een verhoging. Het doek steunt dus op de verhoging en niet op de volledige lat, waardoor de lat niet aftekent op het doek.
  • Spieën zetten we vast zodat ze niet kunnen vallen. Het gebeurt immers vaak dat spieën tussen het doek en het raam vallen, waardoor het doek vooraan uitzet.
  • Al onze houten spielatten worden gemaakt op basis van gelamineerd en gevingerlast hout. Hierbij wordt de spielat opgebouwd uit verschillende tegendraads aan elkaar verlijmde deeltjes hout. Deze techniek vermindert aanzienlijk het risico dat het raam kromtrekt.
  • Voor toepassingen of afmetingen die een extra stevigheid vereisen, werken we met spieramen van hout en aluminium gecombineerd. Deze ramen trekken nooit krom.