Restauraties

Kaderke werkt exclusief met gediplomeerde kunstrestauratoren. Echte specialisten die uw kunstwerk op papier, doek of paneel én zelfs de lijst prachtig restaureren. Vaak is een slechte inlijsting de reden waarom een werk gerestaureerd moet worden.

Op doek of paneel

Met restauratie of conservatie willen we het leven van een schilderij verlengen, het slijtageproces vertragen én tegelijk de uitstraling van het werk behouden. En dat met respect voor het origineel.

Bij Kaderke gebruiken we uitsluitend duurzame materialen. We brengen ze zo aan, dat ze altijd opnieuw verwijderd kunnen worden zonder het origineel te beschadigen.

We voeren alle beschikbare restauratie- en conserveringshandelingen professioneel uit. Of het nu om een reiniging gaat, een gecompliceerde verdoeking, een paneelbehandeling of een retouche van ontbrekende verf.

Op papier

We reinigen het papier, verwijderen vlekken en plakband, ontzuren en bufferen het papier, herstellen scheuren, vullen ontbrekende stukken en randen aan, vlakken plooien en werken ze weg.

Verzwakt papier wordt verstevigd, foxing - of roestkleurige vlekken - verwijderen we.

Lijsten

Is uw kunstwerk nog in orde, maar is de lijst aan een opknapbeurt toe? We restaureren ze vakkundig in ons eigen atelier.

Voorkomen beter dan genezen

Met uiterste respect voor het origineel

Meestal zijn restauraties nodig door een slechte inlijsting. Kaderke lijst enkel op een conserverende manier in en gebruikt daarvoor zuurvrij materiaal. Door minutieus te werken en de juiste technieken en materialen toe te passen, vermijden we een restauratie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.